четвъртък, 1 декември 2011 г.

Обратното броене започна

..е започна се ..ииихуууу декември (*^-^*) Няма да спра всяка година да повтарям колко обичам декември.Емоцията от очакването,подготовката..аромата на канела,празничната украса...всичко :))Човек може да си направи празниците вълшебни със много пари,и със малко пари.Но най-добре е да си ги измайстори празниците.Така е най-сладко,да си опечеш сладки,вкусни ястия,ръчно изработена украса..картички за близки и познати.Както казвам да разпръскваш добро настроение и усмивки :))
Ами така ще започна с една 3D снежинка,не зная кой е първо източника.Затова ще ви дам линк към сайта в който я открих. Crafty licious е прекрасното кътче което ме вдъхнови,и не само за снежинката :))


1.Като за начало си взимате едно квадратно листче.С каквато големина решите,аз използвах тези мемо листчетата.И снежинката ми стана с големина около 20см.Прегъвате на триъгълник,и си начертавате три вътрешни триъгълника както е показано.

2.Както е прегънат листа режете по линиите -от основата на триъгълника към върха.Като не отрязвате докрай.Оставяте около 2мм.,и разгъвате листа.

3. Завъртате листа към себе си,така както е показано на снимката.И така че не отрязаните ъгълчета да са към вас.Прегъвате първото ромбче както е показано и залепвате краищата му с тиксо.Така че да се получи като фунийка.


4.Обръщате целия лист с гръб,и взимате следващите две хартиени линийки.залепвате ги една към друга с ъглите.От снимката става ясно,ако от написаното не разбрахте :)))И така продължавате да обръщате и залепвате и останалите две.


 5. И се получава ето тази красива част от снежинката.Част защото имате нужда от още 5 такива.Снежинката се прави от общо 6 бр.

6.Закрепват се три по три в долния край.Или с тиксо(както аз защото не открих телбода си) или с телбод.

Накрая ги закрепвате двете половинки с телбод по средата,и там където се засичат двата странични елемента...и готово имате една прекрасна снежинка.Можете да направите различни големини и да украсите с тях дома си.Ако ги закрепите да висят от тавана се получава много красиво.Моята снежинка очаква да бъдат довършени нейните сестри и да украсят нашия дом. :)
Приятно творене :))

2 коментара:

  1. Сетих се, че мога да използвам тази твоя снежинка и за направата на цвете, само че листата ще са 5 и ще използвам цветна хартия :) Необходима ми е украса за ресторант за едно събитие, което няма да е много голямо, а много пари за готова украса няма. И тъй като бяхме направили в офиса твоите снежинки, решихме, че можем да ги превърнем в цвета с наближаването на пролетта :) Между другото шефа много хареса коледната украса, която спретнахме набързо благодарение на снежинките :) Благодаря ти за идеята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че аз и моето кътче сме ви били полезни :)))

      Изтриване