сряда, 21 декември 2011 г.

Угат банана :)

“Угат банана” е топящ се в устата бананов кекс от израелската кухня. :)) Открих го в бг мама,а под формата на мъфинчета в ароматното местенце на alia. И така реших че и ние ще го хапваме като мъфинчета.Иначе препоръчват да се прави в продълговата форма..сещате се онези продълговато-дълбочки кексови формички. :) Ухаят страхотно и са ммм бананово невероятни :))


Ето и рецептата :

100 гр маргарин или масло(аз ползвах масло)
1+1/4 ч.ч. захар ( аз сложих 1 непълна ч.ч. чаша)
2 яйца
1/2 лъжичка сол
1/4 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно с набухвател ( използвах 1 и1/2 ч.ч. обикновено брашно, с 1/2 бакпулвер,но можете да сложите и цяло пакетче )
4 банана, намачкани с вилица ( аз имах три,по-големички, но с 4 ще е много по вкусничко),не мачкайте на пюре бананите,хубаво е да има парченца.


 Разтопяваме маслото и го изсипваме в по-голяма купа. Прибавяме с бъркане продуктите в следния ред: захар, яйца, мляко, брашно, сол и бананите. Загряваме фурната на 180о. Слагаме кекса във фурната за около 30 минути, като преди да го извадим, проверяваме дали се е изпекъл с клечка за зъби.(Моите мъфинчета се пекоха повече от 30мин.,затова си проверявайте.Всичко си зависи от фурната.)Разпределих в чашки за мъфини.
Страхотни са за сутрешна или следобедна чаша кафе ,чай или капучино :0) Тази рецепта наистина много ни допадна,определено минава в графа любими (^-^)

Няма коментари:

Публикуване на коментар