сряда, 26 август 2009 г.

Пълнени патладжани и кейк с къпинки

Даааа това ни беше вечерята вчера-вторник вечер.Реших да запретна ръкавки и да сътворя нещо ново...иии воала резултата по долу в снимков матерял ; ) Стана вкусничко и чудесничко,ще предложа и рецептите разбира се...макар че с патладжаните си беше импровизация ; ) А рацептата за кейка всъщност е за мъфини,но кой е казал че ако нямаш формички няма да стане и на кейк ; ) Десерта не е случайно избран,заради къпинките който си набрахме с Емо с кофичка в ръка от палнината ; ) Еееее стана и то много вкусничък ; )Моля да ме извините за снимчицата по бельо,ама аз така си щъкам в къщи в големите кухненски жеги ; )И десертчето...м-м-м много върви с кисело млекце ; )


А ето и рецептичките ; )

Кейк(мъфини) с къпини - а става и с малини ако нямате къпинки ; )

Продукти :

2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. кора от лимон
щипка сол
250 мл. кисело мляко
1/2 ч.ч. орехи (аз не съм слагала,не обичам пък и нямах )

За поръсване :

1/4 брашно
1/3 захар
30 гр. масло

Смесват се брашното,захарта,бакпулвера,содата,канелата,кората от лимон и солта.
Отделно се разбиват яйцата,кис. мляко и се прибавят внимателно към сухата смес.
Накрая се добавят къпините(малини) и орехи (по желание).
Ако ще правите мъфини пълните формичките до 3/4 от височината им.Ако ще бъде кейк изсипвате сместа във формата за кейк,моята тефлонова. Продуктите за поръсване се разбъркват-като маслото трябва да е поомекнало и към него прибавяте другите продукти.Разбъркавате с вилица до получаване на ронлива смес,и изсипвате в/у тестото.
Изпича се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 20-25 мин.
Оставя се да изстине за 10-15 мин. и се изважда от формата/формичките.
Хапва се се удоволствие и както вече писах с кисело млекце ; )

Пълнени патладжани

Продукти :

2 патладжана-средни
1 пакет кайма
2 глави лук
филе
кашкавал
чесън
сол
черен пипер
сол
1-2 домата

Патладжаните се разрязват на две половинки и се издълбават.Посоляват се и се оставят за 15-20 мин. да се изцедът.Изплакват се и се оставят да се подсушат.
Лука се нарязва на ситно и се задушава,слага се каймата,филенцето нарязано на малки кубчета,чесън-2-3 скилидки (или колкото искате) накълцани на ситно,черен пипер и сол.Задушава се всичката смес и накрая се слага и кашкавала на кубчета,да се поразтопи.
С тази смес пълниме патладжаните и ги нареждаме в намазнена тавичка.Покриваме ги с резанчета доматки.Сипваме в тавата на дъното топла вода и печем докато се изпари.
Аз забравих но можете накаря да чукнете по едно яйце в/у патладжаните,и да дозапечете.
Е това е нищо сложно когато човек импровизира ; )

Бон апети !!! И прекрасен ден ; )

Няма коментари:

Публикуване на коментар