сряда, 22 декември 2010 г.

Канапена коледна топка : )

Остават 3 дни до Коледа вярно че може би вече сте приключили с украсата...но реших като за последно да ви предложа тази топка.
Тя може да бъде изработена и от прежда,тази която ви показвам е от канап.Какво ви е необходимо - балони,канап(или прежда), лепило Ц200 и нещо с което да я украсите -мъниста ,пайети и др.
Надувате балона до желаната големина,в случая колкото голяма ябълка.Омотавате със канапа,и със малко разредено лепило намазвате навсякъде и хубаво канапа.Може да сложите топката докато мажете в/у еднократна чиния.



Така намазания балон го оставяте една нощ да изсъхне.трябва да изсъхне хубаво.Когато е готов с игла спуквате балона и го изваждате.Канапа е стегнал хубаво и остава във форма.Правите от канап или панделка висулка за която да се закача и украсявате.Аз съм залепила със топъл силикон пайети.И на самата висулка завързах златиста панделка,хем е по хубавичко,хем да я застопоря. : )) Ето го и резултата - красива топка която можете не само елхата.


2 коментара:

  1. Мийкааа, отдавна не бях влизала в блога ти.
    А такава топка отдавна искам да направя, но за полюлей.....както винаги времето не стига, но току виж съм се вдъхновила от теб.Хем оригинално хем не са необходими средства :))))))

    М.Крумова

    ОтговорИзтриване
  2. Ех Миме много се радвам че наминаваш :* Ами така си е тази топка е доста оригинална като може да се ползва и за ежегодна украса или по друг повод ..различен от Коледа : )

    ОтговорИзтриване