понеделник, 20 декември 2010 г.

Красива топка от хартия

Днес ще ви предложа тази красива коледна украса-топка от цветен картон.Виждали сте в предна публикация друга по-голяма,тази е по-малка и вече е подарена :)Но ще ви покажа с илюстрации как да си направите и вие такава.Много е лесно,но е по пипкаво.


Като начало избирате големината на кръгчетата.Аз използвах ракиена малка чашка и си очертах на цветния картон.Какъвто цвят си харесате такива може да направите :)Тази топка може да я използвате не само за коледна украса.

След като начертаете кръгчетата - 21бр.,вземате единия и го разчертавате по показания начин за да получите равностранен триъгълник.Който ще отрежете и по него ще огъвате останалите 20бр.Токлова са необходими за топката.След като с помоща на триъгълника огънете кръговете,вземате 10бр. от тях и по показаната схема ги залепвате един за друг.


След което с останалите бройки си правите две "шапчици". Залепвате по 5 бр. едно за друго както е показано.Като при оформянето на едната трябва да сложите подготвена висулка за закачане.


След като е са така подготвени залепвате лентата точка А за В след което-двете шапчици за получения обръч.Е не знам дали го обясних много добре,но мисля че и по схемите можете лесно да се ориентирате : )



Резултата е тази красива топка,която може да доукрасите с мъниста или каквото ви душа иска :)
Приятно творене и усмихнат ден :))

2 коментара:

  1. Днес си направих такава красива топка...Много ми харесва....:)) Благодаря ти за хубавките идеи :)

    ОтговорИзтриване