понеделник, 22 юни 2009 г.

"Правилата" на живота


"Правилата" на живота
1. Изхвърлете несъществените неща. Това включва годините, теглото и височината. Оставете докторите да се безпокоят за тях. Затова им плащате.

2. Поддържайте връзки само с весели приятели. Сърдитковците ви събарят. (Помнете това, ако Вие сте от тези сърдитковци.)

3. Не спирайте да се учите:
Научете повече за компютрите, занаятите, градинарството или за каквото Ви дойде на ума. Никога не оставяйте мозъка да бездейства. “Незаетият ум е работилницата на дявола.” А името на дявола е Алцхаймер!

4. Радвайте се на простите неща.


5. Смейте се често, дълго и високо. Смейте се докато се задъхате. И ако имате приятел, който ви кара да се смеете, прекарвайте повече и още повече време с негонея.


6. Случват се и тъжни неща:
Преживейте ги, потъгувайте и продължете нататък. Единственият човек, който е с нас през целия ни живот, сме ние самите. ЖИВЕЙТЕ докато сте живи.


7.Заобиколете себе си с това, което обичате. Няма значение какво е то – семейство, домашни любимци, спомени, музика, растения, хоби – каквото и да е. Вашият дом е вашето убежище.

8. Ценете здравето си:
Ако е добро, запазете го. Ако е нестабилно, подобрете го. Ако е извън възможностите ви да го подобрите, потърсете помощ.

9. Не предприемайте “пътувания” към вината. Разходете се до алеята в парка, дори до съседния окръг, до чужда страна, но НЕ до там, където е вината


10. При всяка възможност казвайте на хората как Ви харесва, че ги обичате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар