петък, 28 януари 2011 г.

Инструкциите за живота през новото хилядолетие от Далай Лама.

Попаднах на това във ФБ (Фейсбук) и много ми хареса,затова реших да го споделя с вас.Има толкова истина във всяка една дума.И ако се спрем поне за малко в забързаното си сиво ежедневие,и се замислим над поне едно от изреченията..ще намерим правилния път към сърцето си..към усмивката..към добрината в другия..към шареното изпълнено със слънце еведневие : ))




1. Имайте предвид , че голямата любов и големите постижения включват и голям риск
.2. Когато губите, не губете и урока.
3. Спазвайте правилата: Уважение към себе си, уважение към другите и отговорност за всички действия.
4. Помнете, че когато не получавате това, което искате, понякога е голям късмет.
5. Научете правилата, за да знаете как порядъчно да ги нарушавате.
6. Не позволявайте малък спор да руши голямо приятелство.
7. Когато осъзнаете, че сте направили грешка, предприемете действия да я поправите.
8. Всеки ден прекарвайте известно време сам със себе си.
9. Бъдете отворен за промени, но не се отказвайте от ценностите, в които вярвате.
10. Помнете, че понякога тишината е най-добрият отговор.
11. Живейте добър, почтен живот. Когато остареете и се върнете назад във времето, ще се насладите отново на преживяното.
12. Нека атмосферата на любов в дома Ви е в основата на Вашия живот.
13. В споровете с хората, които обичате, говорете само за конкретната ситуация. Не намесвайте миналото.
14. Споделяйте знанията си с други. По този начин ще достигнете безсмъртие.
15. Бъдете внимателен със земята.
16. Веднъж в годината посетете място, на което никога не сте били преди.
17. Помнете, че най-добрата връзка е тази, при която любовта Ви един към друг е повече от нуждата да сте заедно.
18. Съдете за Вашия успех по това, от което трябва да се откажете при постигането му.
19. Приемайте любовта и готвенето безразсъдно.

понеделник, 24 януари 2011 г.

Бърза закуска в неделната утрин

Всяка седмица има своя край..любимите ми съботно-неделни дни.Любими защото Емо си е в къщи..и най-обичам сутрините..обичам да се събуждам преди него ,да спретна специална закусчица и да му направя голяма чаша ароматно кафе.Тази неделя спретнах едни питчици които навремето съм записала в тефтера си с името -бърза закуска.Веднъж ви показах една подобна рецепта на босилекови питки,тази е подобна но само със сиренце.Толкова са вкусноватички,а разрязани наполовина със някакъв вид колбас или филенце са страхотни мини бургерчета.
Ето ги и тях : 



Бърза закуска - питки

Необходими продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1 ч. ч. сирене
2 и 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
масло

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се разбива яйцето. Прибавят се киселото мляко и содата. След това сиренето се натрошава и се прибавя брашното.(аз винаги замесвам с брашното тесто и накрая слагам сиренцето) От сместа се оформят топки. Нареждат се предварително намазана с олио тава, върху всяка се прави малка дупчица (аз правя с пръст), в която се поставя малко масло(горе долу колкото грахово зърно-голямо). Питките се пекат в предварително загрята фурна.
Приятен апетит :0))

петък, 7 януари 2011 г.

Меморандум на едно дете



Не ме разглезвайте. Зная много добре, че не мога да получа всичко. Аз само ви изпитвам.
Не се страхувайте да сте строги с мен. Аз го предпочитам. Това ще ми позволи да разбера къде ми е мястото.Не ме насилвайте. Това ще ме научи, че силата е всичко. Аз ще откликна по-лесно, ако ме убеждавате.Не бъдете непоследователни. Това ме обърква.Не ми обещавайте, ако не сте в състояние да изпълните обещанието си. Това ще ме накара да не ви вярвам.Не се връзвайте на моите предизвикателства, когато ви кажа или направя нещо, което може да ви разстрои. След това аз ще се опитам да извоювам още по-големи "победи".
Не се разстройвайте много, когато ви кажа, че ви мразя.Аз не искам да кажа това, а само да ви накарам да съжалявате за онова, което сте сторили.Не ме карайте да се чувствам по-малък, отколкото съм.Аз ще го компенсирам, като започна да се държа като "важна клечка".Не вършете неща вместо мен, които мога да върша и сам.Това ще ме накара да се чувствам като бебе и може да продължа да ви използвам.Не обръщайте голямо внимание на "лошите ми навици".Това само ще ме насърчи да продължавам.Не ме критикувайте пред други хора. Аз ще възприема по-добре забележките ми, ако разговаряте с мен спокойно и насаме.Не се опитвайте да обсъждате моето поведение в разгара на кавгата. По някои причини слухът ми в този момент е нарушен, а способността ми за контактуване - още повече. Правилно е нещата да са такива, каквито се изискват, но по-добре да говорим за това по-късно.

Не се опитвайте да ме поучавате. Вие бихте се изненадали колко добре знам какво е добро и какво лошо.Не ме карайте да чувствам грешките си като грехове. Аз трябва да се науча да правя грешки, без да чувствам, че не съм добър.Не ми се карайте постоянно. Ако го правите, ще се наложи да се правя на глух.Не искайте обяснение за лошото ми поведение. Понякога не знам защо съм се държал така.Не поставяйте твърде много на изпитание честността ми. Лесно мога да се изплаша и да ви излъжа.Не забравяйте, че обичам да експериментирам. По този начин се уча. Моля, изтърпявайте ме.
Не ме предпазвайте от последиците. Аз имам нужда от опит.

ЮНЕСКО

сряда, 5 януари 2011 г.

Добро утро : )

Добро утро с чаша 3 в 1 ,мандаринки и хубава песен...и усмихнато настроение.


понеделник, 3 януари 2011 г.

Честита 2011 година

Честита да е Новата 2011 година !!!
Всяка Нова година поставя едно ново начало,затова е и така чакана и весело посрещана.Самият трепет от очакване за нещо ново, за нещо красиво и нещо добро изпълва душата на всеки.

Пожелавам на вас и вашите семейства здраве то не е всичко,но без здраве всичко е нищо!!!
Простете на враговете си,защото да простиш това е рецептата за щастие!
Не забравяйте че ние не виждаме нещата такива каквито са,а такива каквито сме - затова бъдете много уснихнати и позитивни !!! И не забравяйте дръжте се с другите така както искате те да се държат с вас !!!

Пожелавам ви да сте богати на усмивки,топлина в сърцата и добрина в душите!
Посрещайте с радост всеки нов ден,защото вашето  малко съкровище ще го направи незабравим за вас! И всеки следващ ден ще бъде все по хубав от предния.Пожелавам ви да натрупате достатъчно щастливи спомени за да не помните тъжните моменти...а те са много малко!






Пожелавам на скромния си блог през новата година да има повече съмишленици и повечко коментари : )))