вторник, 5 юли 2011 г.

Милфьой с дъх на малини

Може да не съм майстор кулинар,но си признавам че обичам да майсторя вкуснотиики.Да се ровя из нета,или в книги кулинарни и да откривам нови нещица..които гъделичкат освен ръцете ми и нетърпението да ги забъркам :))
Тези дни попаднах на месечния конкурс на списание - "Good food",за месец юни.И там открих тези мнооого вкусноватички милфьойчета.По късно открих и блога на дамата която беше участвала с тях във въпросния конкурс - Сладко и солено.М/у другото в самия блог авторката Веси предлага още много страхотни изкушения.
Ето и самата рецепта - бърза,лесна и ужасно вкусна + снимки на вече отдавня изядените милфьойчета - бърза,лесна и ужасно вкусна



 Милфьой с ванилов крем

Продукти:

1 малка опаковка бутер тесто - 400гр.
2 опаковки крем "Оле" ванилия на др.Йоткер
1пак.ванилена захар(аз нямах и затова сложих ванилия)
пудра захар за поръсване
и малинки,или може стафидки..както ви харесва

Бутер тестото се размразява и се нарязва на правоъгълници.Изпича се в добре загрята до 200С фурна.Готовите бутерки се охлаждат напълно в/у решетка.Аз нямам специялна затова изполвах тази от фурната :)Крема се приготвя според описанието на опаковката.
Тестените заготовки-бутерките се разрязват с остър нож напречно на три пласта.Между всеки пласт се поставя по 1-2с.л.крем и се нареждат плодове или стафиди.
Най-отгоре се посипват с пудра захар смесена с ванилията.
Оставят се да престоят в хладилник и са готови.
И са страхтно вкусни,аз ще пробвам и с друг крем.Нооо тези определено са пръстооблизващи.




4 коментара:

  1. Много изкушаващи милфьойчета са се получили!

    ОтговорИзтриване
  2. благодаря Веси :) щом ти ги оценяваш,значи е така :) аз благодаря на теб за рецептата ;))снимките са доста кофти незнам защо така се развали качеството като ги качих,но са си изкушаващи и така :))

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни са тези милфьой! Сега попадам на този блог, има страхотни неща, направени с много любов и усет към красивото! Ще го навестявам честичко.
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. благодаря ти Мони,добре дошла си ,влизай само с усмивка :)))

    ОтговорИзтриване