петък, 31 юли 2009 г.

"A stork bringing a baby"

Обичам тази реклама,има нещо магическо в нея...дали е от бременноста,но всеки път ме разчувства.Реших да я споделя с вас-за да ви усмихне ; )

четвъртък, 30 юли 2009 г.

3 в 1...

Тази сутрин ми се допи едно 3 в 1,но заради бременноста не искам.Така че реших-тази кобинация може да бъде не само-кафе,захар и сметана..ами по мой си начин ; )И решението е-усмихнато утро,хубава музика и кафе-картичка ; ) Не не съм станала рано рано да я правя.Но се сетих за нея и реших че би ме зарадвала ако я сложа пред себе си(като нещо красиво което държите пред погледа си да ви усмихва деня) до следваща хрумка ; )
Пожелавам ви и на вас усмиххат ден ; ) И сложете нещо малко и красиво пред себе си да ви усмихва целия ден-макар и едно бурканче с маргаритка ; )

сряда, 29 юли 2009 г.

Мързеливо-следобедно..

Мързеливо ми е но пък творческо..макар и седящо ; )Оправдавам се с бременноста ; ) С плетката в ръка,ама уж малка дершка но бавно се плете заради релефната плетка.Обаче се получва красиво и аз съм доволна,това е едно от първите неща които плета след терличките...ще ги покажа и тях тези дни.
Е мързела понякога си има и хубавите страни ; )Плетка-преметка и хубава музичка...добре си почивам а?
А музиката е Chambao,много ги харесвам а и бебче май също ; ) Ето една много любима тези дни песничка с лятно настроение ; )

вторник, 28 юли 2009 г.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БУБУОЛЕЧЕ!!!


Моята прекрасна братовчедка днес има рожден ден ; )
И понеже аз много я обичам искам от тук да и пожелая-здраве и винаги да е толкова прекрасен и добър човек ; )
Билянка-много прекрасни мигове,звези и усмивки в очите и много обич!!!

петък, 24 юли 2009 г.

Сутрешно настроение..

Тази сутрин се събудих малко-кисела от лоши сънища :(
Пуснах си музичка,и отвоирх един от сладурските блогове който следя-на Тони.
Там ме посрещнаха две усмивки-ето тази картичка:


И ето това видео ; )Глаедайте го няма да съжалявате ; )
Толкова ме усмихнаха ; ) И вдъхновиха-тези дни не съм правила картички,но ще споделя една с мечета която правих за сестричка-набързо измайсторена ; )Имам и други мечовски но в момента снимкте са в процес на подреждане,откриване..като ги оправя ще споделя още мечонковски картички.Ето засега тази:Пожелавам ви много усмихнат уикенд ; )

четвъртък, 23 юли 2009 г.

Моето лято...Небето,морето,тревата,
шумът на листата,реката.
Слънцето,цялото злато.
Шепот и мирис на лято.Бръмбърче малко в цветята.
Топлият допир,земята.
Залезът огнен,зората.
Пясъкът перлен,мечтата.


Песните нежни,без думи.
Вятърът,меките дюни.
Сините рокли,житата.
Копнежът по юг,тишината...
Антония Петкова


сряда, 22 юли 2009 г.

10 причини да обичам диня..


1.Може да я хапваме по всяко време-на закуска,обяд или вечеря..а също и м/у храненията,като-обекуска например ; )

2.Сърцевината-именно в нея са концентрирани най-полезните й вещества!!! Ммммм най-любимата ми част от динята!!!


3.Ако сте от привържениците на народната медицина.Те прилагат динена диета при безсъние,физическо изтощение и даже ангина.

4.Ако пък сте привърженици на съвременната медицина,знаете научно неоспоримите лечебни свойства на сочния плод, които се дължат на ценните вещества в него: витамини В1, В2, С, РР, фолиева киселина, каротин, фибри, а
също и микроелементи - калий, натрий, калций, фосфор. Най-важен обаче е магнезият (224 мг/100 г), жизненонеобходим за организма.

5.Можете съвсем спокойно да си направите някой друг разтоварващ ден-през месеца.Само един в седмицата е достатъчен, за да се прочистят вътрешните органи, кръвоносните съдове и дори ставите ви.Пък и можете да стопи
те някоя излишна мазнинка ; )

6.Разхлажда-дааммм в горещите летни обедно-следобедни часове.Добре би било да имате от вкусния плод под ръка ; )

7.Има доста рецепти за диня !Можете да си спретнете и разхладителна напитка-динена лимонада ; ) Например ; )
Виж тук:http://divya-dilse.blogspot.com/2009/07/watermelon-lemonade.html
Или динен-сладолед:http://divya-dilse.blogspot.com/2008/06/watermelon-yoghurt-icecream.html

и още куп вкуснотийки за който можете да се сетите ; )

8.Имаме избор м/у червена и жълта дина...даже и бяла(прозрачна) съм виждала ; )

9.Утолява жаждата ; )Все пак съдържа 92% вода !

10.Ами обичам я защото я обиам ; ))

Ако сте големи фенове ви предлагам и динен блог ; )
Забавен е-http://www.whataboutwatermelon.com/
Друг път ще вметна и някой друг интересен факт покрай този сочен полд ; )

вторник, 21 юли 2009 г.

с книжка в ръка...

Мързеливо...но пък слънчево ; )Събудих се,тази сутрин хем не ми се излежаваше-хем ми е мързеливо.И така решението-судено мляко,хубава книжка и не-много-удобно диванче ; )Но пък подредено с няколко възглавнички става комфортно.И за да ми е супер слънчево,млякото е във любимата ми чашка-много ме усмихва и ме зарежда.Моята чашка-сякаш мен са ме нарисували на нея,но и счупих дръжката и я изхвълих без да искам :( И вселия книгоразделител който си направих за всели-усмихнати книжки ; ) Пък и много обичам калинките...Е това е моята сутрин днес..Следва разходка с мама,бъдеща баба и бъдеща мама-ще се насладят на хубавото време ; )

петък, 17 юли 2009 г.

Една от мойте страсти..

Ръчно изработените или hand made нещицата са ми страст,слабост и стихия ; )
Едно от тези стихийчета са картичките.Хей тук ви предлагам да видите две от мойте изобретения ; )Едната е за рождения ден на племеника-
Иванчо(калпазанчо) а другата е за новороденото бебче на един колега на Емо.
 

Добро утро с Ерос Рамацоти ; )

Eros Ramazzotti-Parla con me


Насладете се на тази сладка песничка...а пък аз друг път ще разкажа защо харесвам Ерос.За любовта си към неговата музика...

четвъртък, 16 юли 2009 г.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МАМО !!!

Днес моята прекрасна майка има ден ден ; ))И аз искам да и кажа :
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА МАМО!!!
Благодаря ти за всичко което си ми дала,благодаря ти за това че си ме възпитала да съм честна,усмихната и да се боря!!!Толкова много думи мога да напиша,но мисля че това стихтворение ще опише всички тях много добре ; )Днес пак цветя ти подарявам,
сърдечно ти благодаря
и колко малко е,признавам
каквото и да ти даря.

Безкрайна топлина намирам
във твойте искрени очи.
Надеждата във тях намирам
всред сноп от слънчеви лъчи.

Но зная,че безсънни нощи
за мене плакала си ти.
Дори да се преструваш още
във тебе болката тупти.

Аз виждам черен отпечатък
от мен на твоето лице.
Отнех без жал живота кратък.
Пожертвах твоето сърце.

За мен безценни са,не струват
и най-високата цена
сълзите ти,не се купуват,
не се купува младостта.

Затуй пред теб сега заставам
и моля те да ми простиш.
Аз неведнъж сгреших,признавам,
но ти от обич ме търпиш.

На тебе този ден е,мамо,
но твои са и всички дни!
Едничко нещо искам само –
до мен да бъдеш вечно ти!

Тъй,сгушена до твойто рамо
дъждът в очите ми вали.
Щом ти си здрава,никой,мамо
не може да ни раздели!

И понеже в нея живее все още едно малко дете,което обича да се смее,обича балоните,обича да се радва на малките неща...я поздравявам с тази песен ; ))

събота, 11 юли 2009 г.

Събота сутрин с плетка в ръка

Събота сутрин,облачно..с чаша мляко в ръка се захванах да поплета..Започнатата бебшка жилетка.Когато преди около7-8 месеца реших да се науча да плета,взех решението да стартирам с малки нещица ; )Ако нещо не стане-има малко за разплитане и започвам пак отначало ; )Затова и реших да са бебешки дрешки ; )Уча се от две стари книги,и с помоща на майката и лелята на Емо.Макар че тяхната помощ ми е малко далече-чак във Вършец.Е когато ходим натам се възползвам ; ) Досега не съм чак толова активна в плетенето,но това е поправимо.Имам завършени два чифта терлички...иии май е само това.Плюс започната жилетчица ; )Бавно но славно напредвам и се надявам скоро да я завърша ; )петък, 10 юли 2009 г.

Нещата които обичам..

Вчера реших да си направя някакво списъче с положителни нещица в него.Незнаех какво точно да е...ровейки е нета,"открадвайки" идеята в сайта на Тони,реших ; )Списък с нещата които обичам ; )Ще го представям малко по малко...ето я и първата част...

ОБИЧАМ сутрин да се събуждам с усмивка..до любимия човек..
ОБИЧАМ сутрин да изляза на прозореца,и да усетя на лицето си полъха на вятъра...топлината на слънчевите лъчи..да се зарадвам на предстоящия ден..
ОБИЧАМ аромата на кафе(макар че не пия)..ОБИЧАМ да се разхождам сред природата..ОБИЧАМ да вали дъжд..да го чувам как трополи по ламарината..
ОБИЧАМ планината..нейната величественост..спокойствието..ОБИЧАМ морето..необятността му..енергията с която ме зарежда..ОБИЧАМ книжарниците и всичко в тях-цветни моливи,цветна хартия,книгите,тефетрчетата,хилмикалките..ОБИЧАМ да си купувам тефтерчета и химикалки..и да пиша,записвам,преписвам..скицирам..ОБИЧАМ да пиша..ОБИЧАМ да прелиствам страниците на нова книга..ОБИЧАМ хубавите книги..
ОБИЧАМ да чета..ОБИЧАМ да мечтая..ОБИЧАМ филмите-романтичните "сълзливи" филми,филмите които ме приземяват и ме карат да се замисля..
ОБИЧАМ музиката..ритмичаната..баладичната..хубавата музика..ОБИЧАМ да пътувам..с кола или с влак..да гледам през прозореца...ОБИЧАМ цветята..
ОБИЧАМ топлината и мекотата на свещите,уюта и атмосферата които създават..
ОБИЧАМ да бързам бавно..ОБИЧАМ да рисувам..ОБИЧАМ да създавам..да творя красоти...малки нещица..картички,албумчета. и всякакви hand made творения..
ОБИЧАМ снежинките..ОБИЧАМ зимата..Коледа..аромата на канела,елха и какао...ОБИЧАМ коледното настроение което ме обзема..ОБИЧАМ да пиша и получавам писма..
ОБИЧАМ светлината..свободата и обширността в помещенията(стаите)..
ОБИЧАМ аромата и мекотата на топъл хляб..домашна питка..ОБИЧАМ малини..малини..малини..мммм...ОБИЧАМ шоколадов сладолед...ОБИЧАМ старите къщи..ОБИЧАМ антикварните вещи...ОБИЧАМ да откривам "съкровища"...ОБИЧАМ да научавам нови неща..ОБИЧАМ да мечтая..ОБИЧАМ да правя подаръчета с които да усмихвам хората ; )...
P.S. Със сигурност пропускам много от любимите ми неща...но може да напиша някой ден продължение.. ; )

понеделник, 6 юли 2009 г.

Moment of peace...когато пътувам обичам да гледам през прозореца и да слушам хубава музика...да мисля за хубави неща..обичам да пътешествам..но за това друг път подробно..винаги си подбирам музиката,не си пускам просто нещо ей така..насладете се на тази релакс-песничка,и се пренесете в мислите си някъде сред природата,накъде където бихте искали да сте..и мислете позитивно ; )

сряда, 1 юли 2009 г.

Отиде си,Майкъл..сбогом с любов!Отиде си,един велик певец така внезапно..както и внезапно за някои хора е изгрял като такъв...как се чуватват сега хората който го изтормозиха последите години с дела..за да се доберат до парите му..как се чувстват тези хора който го накараха в тези полседни му години от живота да живее под стрес..незнам ..неискам да знам..Той беше и остава велик ЧОВЕК и ПЕВЕЦ! Благодаря ти Майкъл!
Изброра на песента не е случаен...