петък, 30 ноември 2012 г.

Да отброим дните :)

..с коледния календар. :) А вие направихте ли ? :)
На пазара вече продават готови,но друго си е да си направиш сам. :) И най-сладко е да го направиш за едни малки ръчички,които нетърпеливо ще проверяват всеки ден какво се крие в него. :) Идеи и вдъхновения има много в интернет..ако не ви идва музата като на мен.Ето аз каква идейка си харесах и осъществих...


Помощниците на Дядо Коледа,добрите джуджета ще помогнат на Мишко да преброи дните до Коледа. :) За съжаление късно реших да направя календара и няма как да почерпите вдъхновение от нас,за да си направите и вие.Именно заради отнемащите време за събиране ролки от тоалетна хартия. :) Аз имах събрани ролки за друга цел,но пък добре дошли са ми сега. :) И все пак ще разкажа за този календар - можете да направите дрешката и шапката от филц.Така ще може да се залепи дъно и да се повдига шапката,за да се вади изненадата.На нашите джуджета подаръчето ще се вади от долу.Аз направих дрешките от трикотажен плат,а шапките от стара тениска.За лепене използвах топъл силикон,цифрите са от стар календар.


 Ако се чудите какви изненадки да сложите вътре,ще ви кажа че зависи от възрастта на детето.Ако е сладко около 3 годишно буболече,можете да сложите някакви дребни коли,животинки,балони,свирка.И също да не забарвиме и лакомствата - шоколадови дядоколедовци,шоколадови парички и всякакви производни на шоколада дребни сладости.Аз мисля от шоколадовите календари да използвам фигурките.Ще ги опаковам всяко по отделно за всеки ден.Ако детето е по голямо можете да напишете и някакви задачки-закачки.Например да научи някое коледно стихче,да танцувате заедно,да пеете коледни песни,да гледате някое филмче на коледна тематика с чаша какао..идейки много. :)


Джудженцата на Мишко го очакват ,нооо първо мама днес да ги напълни с усмивки и изнендаки. :))
И за да не съм съвсем безполезна в последния момент,мога да дам няколко идейки за по-бърза изработка календар...с кибритени кутии или от цветни чашки. :)


четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Подаръче за другарче и дрешка за usb - то :)

Малко нещица съм изработвала от филц,но трябва да ви кажа (ако вече не го знаете) че работата с него е много приятна.И могат да се направят много сладурски неща,трябва ви само ножица,игла и конец,филц и евентуално вата (ако ще им придадете обем на изработчетата)..и разбира се време и желание. :))
Първо ще ви покажа подаръчето което направих за много любим човек.Много скъпа приятелка и астрална сестричка.Запознахме се в нета,покрай любовта ми към азиатската музика и филми.Там си я наричам Лоли (според ника - Lollipop)...и така ми е сладко да си я наричам. :)) Тя обича котетата и затова не беше трудно да измисля какво да и сътворя - брошка коте.Идеята бях видяла някъде из нета,и ми хареса.Надявам се да си я носи с удоволствие. :)


Второто което ще ви покажа е дрешката за новото ми usb.Тъй като си няма,а не мога да я захвърля така из чаната.И разбира се трябваше да е според сезона,затова е снежко. :) Така мога да си я закача или на ключодържателя,или на телефона...или така да си виси самичка. :Р

  

 Пожелавам ви прекрасен завършек на седмицата..само два дни..и хем свършва работната седмица ..хем започва декември :)

петък, 23 ноември 2012 г.

Затегнете коланите на празничното натроение..

..потегляме..готови или не. :)) Еми удържах се ..обаче повече не мога..от мнооого отдавна ме тресе празнична-коледна треска.Треска за творене,за аромат на канела,за подаръци,снежинки..фа-ла-ла-ла. :) Пък и вече си му е време за празничното настроение..нали... :)) Все още няма да украсявам..хайде нека поне почне декември.Затова ще ви показвам изработените неща ей така..пък след време и по местата им.
Знам си аз че пак няма да ми стигне времето (да не кажа и финансите) за всичко замислено..пък и къде ще слагам всичко.Освен да подарявам натрупаните стари неща..и аз да си творя нови и нови...хихихи.Е аз обувам коледните толи чорапки и се отправям на прекрасно ,ароматно коледно..празнично пътешествие.Само се надявам да има сняг за Коледа..и за моя ден ден.
И така запрятаме ръкави и започваме...ще започна с коледни звезди,и то не какви ами немски коледни звезди - German Paper Star.


Хъъм извинявайте не съм проучила въпроса защо се казват така..но явно ще да е нещо свързано с немците.(ха колко съм умна и изчерпателна) :)) Както и да е знам че са много красиви и лесни за направа.Важното е да схванете и свикнете,като направите две-три и няма да имате нужда да гледате хау то-то. :) Което между другото не съм снимала,нямам време.Пък и от там където аз се учих така добре са го направили,че даже и различни цветове хария са използвали.Няма да слагам снимките тук,ще дам линк и опитайте - www.craftideas.info
Mоите звездички,ще ги нанижа на гирлянд...и още не съм сигурна къде ще ги сложа.Но място ще се намери.Мисля да понаправя още..колкото повече ,толкова повече. :) Иначе можете да ги направите като висулки за елхата,или за украса на подарък,за масата.Идеи много само звезди да има. ;)) (малко ме дразни синия фон на който ги снимах..боде направо хахах,но не можах да открия червен в бързината)

сряда, 21 ноември 2012 г.

Честит ден на християнското семейство !

На 21 ноември  Християнската църква чества Въвеждане на пресвета Богородица в храма (Въведение Богородично или само Въведение). Това е един от дванадесетте велики християнски празници, отбелязван и от православието, и от католицизма.


 Според православната традиция Въведение Богородично слага началото на Коледните пости и се свързва с настъпващата зима и очакването на църковните тържества около Рождество Христово.
Семейното ходене на черква на този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата. След това семейството се събира около масата на чаша вино, топла пита и вкусна гозба. Честват освен празника и здравата връзка помежду си. Масата се оставя неразтребена, за да дойде Богородица през нощта, да си хапне и да благослови дома.
По времето на Въведение Богородично народът ни гадае какво ще е то през цялата следваща година.Ако е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.

На този ден трябва да се замислим за нашето семейство - за ценностите, за възпитанието, за толерантността, за компромиса, за добротата. Да се замислим за това как възпитаваме децата си, какво им даваме? Трябва да ги учим че семейството е свято,че е то е една много важна част от неговия живот. В него децата трябва да бъдат щастливи, прегръщани, обичани, да се радват на времето прекарано с нас родителите.А от нас те трябва да научат бъдат добри,да умеят да прощават,да бъдат отговорни,да обичат и да се усмихват. :)
Усмихвайте се един на друг,обичайте се и не забравяйте да си го казвате и показвате! :)


петък, 16 ноември 2012 г.

60 "заповеди" за родители

Никой не обича да му казват как да си гледа правилно детето.Но има неща които всеки родител трябва да знае..които трябва да влезнат в дневния ред на семейството. :))
Открих тези "заповеди" в кътчето на Бу . Превода на статията е нейн.


Говорете на детето си:
1. Обичам те.
2. Обичам те, каквото и да става.
3. Обичам те, даже когато ми се ядосваш.
4. Обичам те, даже когато ти се ядосвам.
5. Обичам те, даже когато си далеч от мен. Любовта ми е винаги с теб.
6. Ако можех да избера което и да е дете на Земята, пак бих избрала теб.
7. Обичам де от тук до луната, около звездите и обратно.
8. Благодаря.
9. Хареса ми да играя с теб днес.
10. Любимият ми спомен за деня, в който нещо правихме заедно с теб.

Разказвайте:
11. Историята за тяхното раждане или осиновяване.
12. Как сте се държали нежно с тях, когато са били малки.
13. Историята за това, как сте избрали името им.
14. За вас на тяхната възраст.
15. За това, как са се запознали баба им и дядо им.
16. Кои са любимите ви цветове.
17. Че и на вас понякога ви е трудно.
18. Че когато ги държите за ръка и я стиснете 3 пъти, това е таен код, който значи „обичам те”.
19. Какъв план имате.
20. Какво правите сега.

Слушайте:
21. Детето си, когато карате колата.
22. Когато детето ви разказва за играчките си и помислете колко важно е за него това.
23. Въпросът, за който детето ви наистина се нуждае от вашата помощ.
24. Една секунда по-дълго, отколкото ви позволява търпението.
25. Чувствата, които стоят зад думите на детето ви.

Питайте:
26. Защо мислиш се случи това?
27. Как мислиш, какво ще стане, ако…?
28. Как да си изясним това?
29. За какво мислиш?
30. Кой е най-приятният ти спомен за деня?
31. Как мислиш, какъв вкус има това?

Показвайте:
32. Как да направи нещо, вместо да забранявате да го направи.
33. Как да свири на тревичка.
34. Как да разбърква картите, да направи ветрило/къщичка.
35. Как да реже храната.
36. Как да сгъва бельото.
37. Как да търси информация, когато вие не знаете отговора.
38. Привързаност към партньора си.
38. Как да се грижи за себе си, грижите за себе си са много важни.

Отделете време:
39. Да понаблюдавате строителни площадки.
40. Да погледате птиците.
41. Да ви помогне детето да готвите.
42. Да ходите на разни места заедно.
43. Да се ровите заедно в прахта.
44. Да изпълнявате задачи с темпа на вашето дете.
45. Просто да поседите с детето си, докато си играе.

Зарадвайте детето си:
46. Изненадайте го и оправете стаята му.
47. Сложете шоколад в палачинката.
48. Наредете храната или закуската като усмихнато лице.
49. Правете разни звукови ефекти, когато им помагате да правят нещо.
50. Играйте с него на пода.

Пропуснете:
51. Чувството на вина.
52. Мислите си за това, как трябва да бъде.
53. Потребността си да сте прави.

Отдавайте:
54. Гледайте на детето си с добри очи.
55. Усмихвайте се, когато детето ви влезе в стаята.
56. Отвърнете с взаимност, когато детето ви докосва.
57. Настройте връзката помежду си, преди да говорите (да поправяте), за да ви чуе детето наистина.
58. Дайте възможност на детето си да се справи със своето недоволство (гняв, яд), преди да му помогнете.
59. В края на дълъг ден го изкъпете.
60. Сами изберете любимия си начин да сте добри с детето.

                                             източник : Царството на Бу - http://missby.wordpress.com/

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Преобразяване на рамка :)

Втори живот живее тази рамка. :)


Не мога да намеря снимка за да ви покажа как изглеждаше преди.Но ще ви обясня - Емо я беше налепил с онези малки плочици които използват за басейните...сещате се нали.:) В тъмно и светло синьо, и бяло.Ами харесваше ми..но явно не чак толкова.Защото когато се отлепи една от плочиците...е само това и чаках хихих,отлепих ги всички. :) По рамката бяха останали следи от сликона,тях лесно премахнах.Но рамката че беше на много места без боя,е това не беше проблем.Това не е причина да бъде захвърлена,напротив от дефекта -ефект. :) Взех шкурка и я поизтърках още повече,сега изглежда по-добре.Но така си беше доста - "празна".Затова се сетих че бях си наумила да направя едни цветя от филц.И та-даааа намерих място за тях. ;) Не съм заснела метода им на изработка,но пък ще приложа снимки от местенцето от където ги видях.

 

Отрязвате си дълга лента,колкото по дълга е толкова по обемно ще стане цветето ви.По-голямото ми цвете е по спомени около 30см.(ако не се лъжа).Широчината също определя височината на цветето.Прегъвате я на две и залепвате долния край - или с някакво подходящо лепило,или с топъл силикон.Аз нямах лепило така че силикона ми влезе добре в употреба. ;) Нарязвате както е показано на горната снимка,на тънки лентички(ако са леко под наклон ще получите друг вид цвете). И когато сте нарязали от единия до другия край,започвате да навивате.Можете да слагате лепило докато навивате,или да залепите накрая.




И така цветето ви е готово,сега само трябва да решите какво ще правите с него.Можете да си направите брошка например,или да си украсите някоя рамка,огледалото.. :)

 


Приятно творене ! :)

петък, 9 ноември 2012 г.

Лесни и много вкусни кексчета

По принцип българското название е кексче,но нали гледаме да ги догоним..та мъфинчета също не е неправилно да се каже...даже е модерно :))Тези страхотни кексчета намерих в Бг-мама,рецептата е от Блонди .И както се изразява тя - "На вкус стават точно като онези кексчета, които даваха едно време в ученическите столове". :))


Кексчета/Мъфини

2 бр. яйца
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. стопен маргарин или олио (аз ползвах маргарин,другия път с масло)
2 ч. ч. брашно
2 с. л. сладко с цели плодчета (може да го замените с парченца шоколад,аз така направих)
1 ванилия
1 к. л. сода
1 с. л. какао (може и без какао)

Всичко разбърквате, сипвате в чашки за крем карамел или формички за мъфини и печете около половин час. За вентилатор - 150 градуса, обикновена - 160. Не е нужно да омазнявате чашките, само ги изплакнете с вода преди да сипете сместа.(аз използвах от еднократните формички за мъфинчета и не съм ги мокрила). Не залепват . Пълнете 2/3-ти, че бухват доста.(Аз напълних до половината и затова не са ми много буФнали :) ) .След като поизстинат нападате. :)


Приятен апетит! :)

четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Архангеловден е !!!

 
Според християнската религия, седем са първенствуващите ангели, наречени Архангели, които стоят край Бога и всеки един от тях има своя мисия. Един е "известител на тайните човешки", друг е "церител на недъзите", а Архангел Михаил е "пазител на душите и борец против злото".
Затова често е рисуван с огнен меч и копие, с което пробожда дявола. В православната именна традиция няма друг божи хранител с толкова много длъжности: "вожд на небесните сили", "борец против духовете на тъмнината", "защитник на християните от дявола", "предводител на христовите армии срещу езичниците", "пазител на нашите души" и "душевадец". Ето тази, последната, като че ли е една от най-важните му мисии - Архангел Михаил е пратеник на Бога, който прекъсва земния ни път, той прибира душата на човека. Но преди това да стане, според православната вяра, всеки един от нас - християните, при своето кръщение се дарява от Бога с ангел-пазител, който го предпазва от опасности, беди и скърби, а когато човек съгреши, ангелът е този, който му посочва праведния път. Но трябва да внимаваме, този ангел не прощава всички наши грехове, той не е принуден да бди над нас вечно.

Честит Архангеловден и честит имен ден на всички празнуващи !!!
Честит празник и на двамата ми мъже,пожелавам си да са здрави !!! :)

понеделник, 5 ноември 2012 г.

Покана с МакКуйн :)

Покана за рождения ден на един сладък Сашко, наборче (хаха как не я харесвам тази дума) на Мишко.Той като всяко момче харесва филмчето за светкавицата МакКуйн - Колите.И разбира се майка му е решила че поканите ще са с въпросния герой. :) Получи се интересна комбинация м/у мускетарче(снимката която майката си е харесала,и ми прати) и кола. :)) Вижте резултата. :))



Няма по-хубаво нещо от това да усмихнеш едно дете. :))

петък, 2 ноември 2012 г.

БуФтички :)

Сигурно се чивали някой баби как казват -"Трябва да буФне" :) Винаги ми е завучало много сладко,затова моето предложение е за буФтички. :))


БуФтички :)

3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ванилия
сол,захар
олио за пържене

Разбиите яйца,разбъркайте содата с киселото мляко,и ги добавете към яйцата, след което добавете брашното, ванилията и малко сол и захар.
Разбъркайте добре сместа и с лъжица гребвате от нея и пускайте в сгорещената мазнина. Изпържете бухтите и то двете страни.Поднесете ги със сладко,поръсени с пудра захар или залети с плодов сироп...а защо не и със сиренце. :)
Приятен апетит ! :)